Har din hund problemer med korsbåndet?


Korsbåndsskader hos hunde er en hyppig lidelse

(Crusiatum ruptur) TTA operation/ CCL Operation

Korsbåndsskader hos hunde er en hyppig lidelse og hurtig indsats er vigtig for at bevare normalfunktionen af leddet.

Korsbåndet kan springe helt eller delvist og vil oftest vise sig som en akut halthed på det ene bagben.

Ofte er der ikke tale om en akut skade, men i stedet en langsom degeneration af korsbåndet over tid med efterfølgende instabilitet af leddet. Instabilitet i leddet fører til meniskskader med smerter og slidgigt til følge.

Diagnosen stilles ved en klinisk undersøgelse samt røntgen, hvor leddet vurderes.

Behandlingen består af operation og efterfølgende genoptræning. Der findes flere operationsmetoder, og dem, vi anbefaler, er TTA og CCL.

Det er dog vigtigt at pointere, at den omtalte degeneration af korsbåndet typisk sker i begge knæ, hvorfor risikoen for, at det modsatte knæ på et tidspunkt skal igennem samme operation, er stor.

TTA (tibial tuberosity advancement)

Princippet bag denne operation er en ændring af vinklen mellem lårben og skinneben (biomekanisk ændring af vinkel). Operationen er velegnet til de fleste hunde.

CCL

Denne metode er et mindre kirurgisk indgreb, hvor leddet stabiliseres med en sutur udenfor ledkapslen. Den er især velegnet til mindre hunde.Døgnvagt tlf. 65 99 12 11 Dyr kan blive syge eller komme til skade på alle tider af døgnet året rundt.

Derfor har vi valgt altid at stå til rådighed for akut syge og tilskadekomne dyr. Vores seks faste dyrlæger varetager denne vagtdækning på hverdage fra 17.00-07.00, samt weekender og helligdage. 

Recepter samt tidsbestilling henstilles til vores øvrige åbningstider. 

Ved en vagtkonsultation tillægges vagtgebyr, og der afregnes efter endt behandling.